Θεωρία & Μοντέρνα Αρμονία

Τα μαθήματα χωρίζονται σε δυο τμήματα ανάλογα με το επίπεδο του μαθητή

Βασικό Τμήμα  

Τι διδάσκεται;

Ταχύρυθμα μαθήματα μουσικής θεωρίας που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν: Γραφή και ανάγνωση μουσικής σημειογραφίας, Dicte, Solfez, διαστήματα. Κατασκευή ματζόρε κλίμακας και εύρεση τονικών κέντρων. Κατασκευή τρίφωνων και τετράφωνων συγχορδιών ματζόρε και μινόρε. Ακολουθίες συγχορδιών. Κατασκευή μινόρε πεντατονικής κλίμακας. Ρυθμοί ¾ και 4/4.  Μορφολογία δημοφιλούς μουσικής.

Τι πρέπει να γνωρίζω?

Τα συγκεκριμένα μαθήματα απευθύνονται σε αρχάριους οπότε η γνώση μουσικής θεωρίας δεν είναι απαραίτητη. Η γνώση μουσικού οργάνου βοηθάει αλλά επίσης δεν είναι απαραίτητη.

Τμήμα Προχωρημένων

Το τμήμα προχωρημένων απευθύνεται σε αυτούς που  θέλουν να εξερευνήσουν τη τέχνη της εναρμόνισης μιας μελωδίας, δηλαδή, πώς και τι ακόρντα να βάλουν σε μια μελωδία. Η προσέγγιση της Μοντέρνας Αρμονίας είναι διαφορετική απο αυτή της Παραδοσιακής προσφέροντας στους ενδιαφερόμενους περαιτέρω εργαλεία σύνθεσης  μουσικής. Επίσης είναι κατάλληλα για μουσικούς που θέλουν να εξερευνήσουν τη τέχνη του αυτοσχεδιασμού σε είδη μουσικής όπως η Jazz. Η μεθοδολογία που ακολουθείται προέρχεται απο Πανεπιστήμια και Ωδεία Σύχρονης Μουσικής της Ελλάδας και του Εξωτερικού και περιλαμβάνει: Τρίφωνες και Τετράφωνες συγχορδίες  Διατονικές τάσεις Πτώσεις Κύκλος 5ων και Turnarounds  Κλίμακες και προεκτάσεις ακόρντων 9, 11, και 13 Μετατροπές Καθυστερήσεις Δευτερεύουσες δεσπόζουσες  Εκτεταμένες δεσπόζουσες  Τρίτονη Αντικατάσταση Τροπική Αρμονία Σύνδεση Συγχορδιών Ακολουθίες Συγχορδιών   κ.α.  

Καθηγητής: Δημήτρης Σμαίλης BMus Jazz, PGCE, QTS – Μουσικός - εκπαιδευτικός με εμπειρία απο μουσικά σχολεία και ωδεία της Αγγλίας και της Ελλάδας, μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση απο το πανεπιστημιο του Ανατολικού Λονδίνου και μεταπτυχιακό στη μουσική τεχνολογία απο το ΕΚΠΑ - Τηλέφωνο: 6984199176, e-mail: dimitrismailis@gmail.com


© Copyright Island sounds